Laroche Chablis Grand Cru Les Clos (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Chablis
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 419,95
Aantal:  

Laroche Chablis Grand Cru Les Clos (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Laroche Chablis Grand Cru Les Clos ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur. De Grand Cru wijngaarden van Laroche Chablis liggen naast de plaats Chablis. De Grands Crus van Chablis liggen bij elkaar bij de plaats Chablis. De bodem bestaat uit kimméridgien. Les Clos wordt als de Koning onder de Grands Crus gezien omdat van deze wijngaard wijnen met intense, breed geschakeerde aroma's komen met een stevige structuur.

Proefnotities

Laroche Chablis Grand Cru Les Clos is een Grand Cru uit Chablis van Chablismeester Michel Laroche. Een fonkelende wijn waarin het terroir de smaak bepaalt. Mineralen en noot achtige aroma's worden ondersteund door frisse appel- en citruszuren.Geur en smaak veranderen voortdurend in het glas en laten zich nauwelijks onder één of enkele noemers vangen. Een rijke, complexe, evenwichtige wijn met delicate, zinnenprikkelende zuren. Les Clos wordt de 'Koning' van de crus genoemd.

Eten & Drinken

Schaal- en schelpdieren: carpaccio van gamba's, kreeft, gerechten met oesters Vis: zeebaars, kabeljauw met een fijne paddenstoelsaus Gevogelte: kalkoen, patrijs, fazant Vegetarisch: tajines met linzen en beetgare groenten

Algemeen

De Laroche familie produceert al sinds 1850 Chablis. Michel Laroche, de vijfde generatie, sloot zich in 1967 bij het familiebedrijf aan. Overtuigd door het potentieel van de Chablis appelatie, brak een periode aan van een geweldige uitbreiding die de 6 hectare uit 1967 bracht tot vandaag 130 hectare. Sinds de jaren 1980 volgt Michel Laroche de ontwikkeling in het zuiden van Frankrijk. In 1995 koopt hij het landgoed Mas la Chevalière, net buiten Béziers, waar hij 45 hectare top wijngaarden aanplant. De diversiteit in het terroir, klimaat en druivensoort in de regio zorgen ervoor dat hij een brede selectie wijnen kan produceren, variërend van verfrissende aperitief wijnen tot rijke, goed gebalanceerde wijnen die tien jaar en langer kunnen worden opgelegd. De energieke Michel Laroche leidt een imposante onderneming, met Chablis als basis. Al in 1850 kocht Jean-Victor Laroche de eerste wijngaarden. Na zijn aantreden in 1967 heeft Michel Laroche het familiebedrijf echt op de kaart gezet. Hij begon met 6 hectare, nu zijn het er 130. Laroche heeft sterk de nadruk gelegd op de kwaliteit in de wijngaard, voor excellente wijnen, van gemeentewijn tot Grand Cru. Hij zette de puntjes op de i door als een van de eersten in Frankrijk voluit te kiezen voor de schroefdop, zelfs voor verschillende Grands Crus. Dat tekent de dynamiek van Michel Laroche en zijn bijzondere domein.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot