Sauvignon Blanc Vina Laroche (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Casablanca Valley
Appelatie
Casablanca Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 48,50
Aantal:  

Sauvignon Blanc Vina Laroche (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Sauvignon Blanc Vina Laroche ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Deze verfrissende, 'crispy' Sauvignon komt uit de Valle del Equi, een van de noordelijkste wijngebieden. De wijngaarden liggen ca. 20 km van de Stille Oceaan. De druiven profiteren van de gunstige, verkoelende invloeden van zowel de zee als het Andesgebergte. 

Proefnotities

Sauvignon Blanc van Vina Laroche is een verfrissende Sauvignon met intense aroma's van appel, kruisbes en passievrucht aangevuld met verleidelijk geurige florale tonen. Rijk en rond met een levendige, opwekkende, bijna knisperende afdronk. Het ideale aperitief.

Eten & Drinken

Aperitief. Verfijnde borrelhapjes als gerookte zalm, gerookte heilbot. Ook sushi en sashimi. Allerlei voorgerechten als avocado met garnalen, diverse salades met onder andere tomaat en rinse kaassoorten. Vis: gebakken witte vis, vis in lichte saus, vis op bedje van roerbak-groenten.

Algemeen

Michel Laroche, dé grote naam in Chablis, maakt sinds jaren ook wijn in andere gebieden als de Languedoc, Zuid-Afrika en Chili. Michel Laroche kocht in 2001 wijngaarden in en bij de Casablanca Valley, het gebied ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. De Valle del Equi, waar deze Sauvignon vandaan komt, is een uniek gelegen deel dicht bij de Stille Oceaan. De wijngaarden zijn op uiteenlopende hoogten aangeplant. Het fruit profiteert van de verkoelende invloeden van zowel de oceaan als de Andes. De druiven ontwikkelen intense aroma's, uiteraard suiker maar met behoud van de fijne zuren.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot