Loimer Grüner Veltliner Kamptal (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Kamptal
Appelatie
Kamptal
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grüner Veltliner
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 75,75
Aantal:  

Loimer Grüner Veltliner Kamptal (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alle wijnen van Fred Loimer worden tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot diep en subtiel genot. Deze Grüner Veltliner is eigenlijk een combinatie van beide categorieën.

Proefnotities

Zeer karakteristiek voorbeeld van een prachtige grüner veltliner uit Kamptal: groene kruiden en exotische vruchten in de neus (grapefruit, ananas) met een pepertje na. Zeer zuiver op de tong, veel sap en fruit, elegant zuur, levendig en bijzonder aangenaam tot de laatste slok.

Serveren: 10-12°C.

Bewaren: redelijk oplegpotentieel.

Eten & Drinken

Een subtiele, frisse witte allrounder, gastronomisch breed inzetbaar: voorgerechten en salades met een combinatie van groene bladgroente en exotisch fruit, groenteschotels, pasta en rijstgerechten met een frisse groene kruidensaus, wit vlees en gevogelte… Eveneens aanbevolen bij frisse tot milde witschimmelkazen.

Algemeen

Fred Loimer is een zeer (bio)dynamische en getalenteerde solist in het grote symfonie orkest van de Oostenrijkse wijnbouw. Hij beheert in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langelois. Maar liefst 11 single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak: Käferberg, Spiegel, Seeberg, Steinmassl, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg, Eichelberg. De riesling wijnen van Fred Loimer zijn subliem, geweldige vertolkers van hun uitmuntende terroir en zeer gunstige microklimaat van de Kamptal. De einzellage Heiligenstein is de bekendste en meest traditionele riesling wijngaard van de Kamptal in Niederösterreich. Het werd daarom gekwalificeerd als 1e cru. De Heiligenstein wijngaard ligt op terrassen naar het zuiden/zuidwesten. De bodem is zeer bijzonder en complex. De ondergrond bestaat uit oersteen met lagen veldspaat, roodbruine zandsteen, ruwe magma conglomeraten en sporadisch wat mineraalrijke siltsteen. De bovenlaag bestaat uit 250 tot 280 miljoen jaar oude sedimentenlagen, uit de tijd waarin het gebied afwisselend door zeeën of meren werd bedekt of juist woestijnachtig was met enkele rivierbedden. Tussen alle stenen zijn ook sporen van versteende planten, puin van vulkanische kwartsporfier en in de oude rivierdalen wat löss te vinden. De helling van de wijngaard is relatief steil. De druiven gedijen er bijzonder goed dankzij de vele zonuren en de verkoelende winden die gezamenlijk zorgen voor een langzame en gezonde rijping.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot