Marques de Riscal Baron de Chirel Reserva (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
Rioja
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo, Otras
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 424,95
Aantal:  

Marques de Riscal Baron de Chirel Reserva (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Fermentatie vindt plaats bij 26 graden, maceratie niet langer dan 12 dagen. Malolactische vergisting in houten vaten van 20.000 liter, waarna de wijn 20 maanden rijpt in Amerikaanse vaten. Na minimaal een jaar flesrijping wordt de wijn vrijgegeven..

Proefnotities

Barón de Chirel vond zijn oorsprong in 1986, door te experimenteren met een zeer strenge selectie van verschillende druivensoorten van wijngaarden van 30 jaar en ouder. Met een lage opbrengst maar wel van een zeer hoge kwaliteit was het destijds een compleet nieuwe wijze van wijn maken in de Rioja, te vergelijken met de ‘supertuscans’ uit Italië. Baron de Chirel Rioja Reserva is donkerrood van kleur, in de geur heerlijke gerookte en aardse tonen, maar ook hints van tabak. Zeer breed pallet van smaken met rijpe kersen en bosbessen. Lange afdronk met krachtige tannines, waarin duidelijk een zweem van chocolade valt te herkennen.

Eten & Drinken

Deze wijn is een uitstekende begeleider bij geroosterd vlees, blauwkazen.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot