Marques de Riscal Rueda Superior (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
Rueda
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdejo, Viura
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 129,95
Aantal:  

Marques de Riscal Rueda Superior (6 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De Verdejo- en Viura druiven worden eerst ontsteelt en gekoeld, waarna ze Riscal’s proces van 'koude maceratie' ondergaan. Vervolgens wordt de most 20 á 30 dagen lang vergist onder temperatuur geregelde condities, om zoveel mogelijk smaak en aroma aan de schillen te onttrekken.

Proefnotities

Riscal's Rueda blinkt uit in subtiele aroma’s van bloemen, die doen denken aan jasmijn en rijp exotisch fruit. Opvallend bleekgeel van kleur. In de mond fris en fruitig met opwekkende zuren, tonen van peer, appel en exotisch fruit. Levendige, lange afdronk. Topper!

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief of bij een frisse salade, mosselen of oesters.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot