Marques de Riscal Sauvignon (12 bottles)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
Castilla y Léon
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 129,95
Aantal:  

Marques de Riscal Sauvignon (12 bottles)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De Sauvignon druiven worden eerst ontsteelt en gekoeld, waarna ze Riscal’s proces van ‘koude maceratie’ ondergaan. Vervolgens wordt de most 20 tot 30 dagen vergist onder temperatuur geregelde condities, waarbij zoveel mogelijk smaak en aroma aan de schillen wordt onttrokken. Na enkele maanden rijpen wordt de wijn gebotteld, tussen januari en maart.

Proefnotities

Marques de Riscal Sauvignon heeft een stuivend aroma van citrus en bloemen. In de smaak zuiver en fris met tonen van appel, citrus en mooie zuren.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief of als begeleider bij schaal- en schelpdieren en salades met wit vis.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot