Miguel Torres Fransola (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Penedes
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sauvignon blanc, parellada
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 139,95
Aantal:  

Miguel Torres Fransola (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Torres Fransola ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna gedeeltelijk gerijpt op eiken vaten. Upper Penedès, Santa Maria de Miralles, de wijngaarden liggen op een hoogte van 550 meter.

Proefnotities

De twee druivensoorten waaruit deze Single Vineyard wijn bestaat worden apart gevinifieerd en later vermengd, vervolgens ondergaat de wijn een korte lagering van 6 maanden op fusten van Amerikaans eikenhout. Miguel Torres Fransola is afkomstig uit één wijngaard Castell de Fransola en heeft een rijk, fruitig (passievrucht en meloen) bouquet en een volle lange afdronk waarin men de smaak herkent van asperges.

Eten & Drinken

De wijn is een ideale begeleider van schelpdieren, visgerechten, wit-vleesgerechten en in het bijzonder van gerechten waarbij kruidige sauzen gepaard gaan.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot