Miguel Torres Mas Rabell Blanco (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Penedes
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Parellada
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 52,50
Aantal:  

Miguel Torres Mas Rabell Blanco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Torres Mas Rabell Blanco ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur. De boerenwoning van Mas Rabell, gebouwd in de 14e eeuw, is gelegen aan de voet van het kasteel van San Marti Sarroca, omgeven door een indrukwekkend landschap van bergen en wijngaarden.

Proefnotities

De naam Mas Rabell komt van de 14e eeuwse boerderij van de familie Torres, gelegen dicht bij het kasteel Sant Marti Sarroca en speciaal gerestaureerd om hun gasten te ontvangen. Door de koele, langzame en zuivere fermentatie in roestvrijstalen vaten worden de krachtige natuurlijke eigenschappen aan de most onttrokken. Lagering geschiedt niet op eikenhout. Het is wijn met een mooie, lichtgele kleur, een delicate, geurige, frisse wijn met aroma's van verfijnd fruit en nuances van kruiden. In de mond is hij zacht en vol, met heel veel fruitige aroma's (appelen) en een vleugje kruiden (venkel). Het is een wijn die gemakkelijk weg drinkt met een zuivere, krachtige nasmaak.

Eten & Drinken

De Mas Rabell weerspiegelt de gezonde traditie van de Mediterrane van het drinken van wijn en eten. Hij is dan ook een ideale begeleider van alle soorten zeevruchten - oesters, gegrilde vis of garnalen, zarzuela , alsook pasta schotels. Een perfecte wijn om tijdens de maaltijd te drinken.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot