Miguel Torres Natureo Blanco (12 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Catalunya
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
muscat
Alcohol-percentage:
0,5%
Inhoud:
0,75
€ 107,98
Aantal:  

Miguel Torres Natureo Blanco (12 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Torres Natureo Blanco ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur. Miguel Torres Natureo Tinto is alcoholarm.

Proefnotities

Natureo oogt helder bleekgeel. Zijn geur is rijk en uitbundig, floraal (rozen), met impressies van fruit, als peer, perzik en citrusvruchten. Ook in de natuurlijke smaak, slank en levendig, keren deze aroma's terug. Mild restzoet krijgt subtiel tegenspel van frisse zuren. Dit elegante karakter maakt Natureo geschikt als opwekkend aperitief of als begeleider van lichte visgerechten, schelp- en schaaldieren en rijstgerechten als paella. Natureo is bestemd om zo jong mogelijk, op het fruit, te drinken. En de wijn komt het best tot zijn recht wanneer hij goed gekoeld geserveerd wordt, dus op een graad of 7 a 8.

Eten & Drinken

Miguel Torres Natureo Blanco is heerlijk als aperitief en een ideale partner bij vis en rijstschotels.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot