Miguel Torres San Valentin (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Catalunya
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Parellada
Alcohol-percentage:
11,0%
Inhoud:
0,75
€ 52,50
Aantal:  

Miguel Torres San Valentin (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de San Valentin wijn van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Torres San Valentin is een heel mooie wijn, gemaakt door de 4e generatie wijnmakers van de Torres familie. De naam van de Torres familie verschijnt in de geschiedenis van Catalonië sinds de 17e eeuw. Heden ten dage bestrijken de wijngaarden van Torres 1300 ha, geselecteerd uit de beste percelen met het beste klimaat in de streek. De San Valentin is een heldere lichtgele wijn met verleidelijke aroma's van verse rijpe druiven en andere fruitsoorten (rijpe bananen, kweepeer) en bloemen (acacia met hinten van rozen en rozemarijn). Weelderig en lichtzoet op de tong.

Eten & Drinken

Het is een heerlijke wijn bij licht gekruide vis of schaaldieren zoals mosselen en krab of bij vis in zoete sauzen. Verrukkelijk bij desserts.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot