Miraval Blanc (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Provence
Appelatie
Côtes de Provence
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Rolle
Alcohol-percentage:
13%
Inhoud:
0,75
€ 164,95
Aantal:  

Miraval Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Chateau Miraval is een van de weinige landgoederen in de Provence met een eigen vallei in de gemeente Correns ten noorden van Brignoles. De wijngaard bestaat uit twee delen: Coteaux Varois en Provence (in het noordwesten) en Côtes de Provence (ten oosten van het landgoed). De wijngaard heeft een licht glooiende helling (tussen 5% en 9%) en heeft een bodem van klei en kalksteen. Het is bekend dat deze specifieke klei (keuper mergel)een laag inwendig oppervlak heeft en in het bijzonder geschikt is voor het maken van witte wijnen.

Proefnotities

Miraval Blanc is een zeer elegante wijn. Gemaakt van 100 % Rolle druiven. Vol van frisheid en mineraliteit, met zeer aromatische tonen van witte bloemen en verse en pittige vruchten (citruschil). In de mond is deze wijn fris en harmonieus, met een mooie mineraliteit.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn als aperitief of bij gerechten met schaal en schelpdieren.

Algemeen

Château Miraval is een kasteel en een wijngaard in het dorp Correns, iets ten noorden van Brignoles, een dorp in het departement Var in het zuiden van Frankrijk. Het kasteel werd bekend toen in 2008 Brad Pitt en Angelina Jolie er hun intrek in namen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot