Muscadet de Sevre et Maine Cuvée des Ducs de Bretagne (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Muscadet de Sèvre & Maine
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
melon de bourgogne
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 49,50
Aantal:  

Muscadet de Sevre et Maine Cuvée des Ducs de Bretagne (6 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De vergisting vindt plaats op roestvrij staal tussen 18 en 20°C. Moderne vinificatie naar de regio voorschriften.

Proefnotities

Muscadet is de naam van de wijn, niet van de streek of de druif. De helderwitte wijn met zijn lichtgroene fonkeling komt uit Le Pays Nantais, de streek die de overgang tussen Bretagne en de Loire vallei vormt. Hij wordt gemaakt van de melon de Bourgogne, die in de streek zelf wel vaak met muscadet wordt aangeduid. Muscadet de Sèvre et Maine wordt gezien als het beste herkomstgebied. 23 gemeenten ten zuiden van Nantes mogen deze appellation voeren. Een echte Muscadet, zoals deze Cuvée des Ducs Bretagne, is strakdroog. Hij heeft het rinse van groene appels en een zilte mineraliteit. Een lichte, verkwikkende wijn die het als aperitief en bij alles uit de zee goed doet.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn als aperitief, bij fruits de mer, salades met schaal- en schelpdieren, lichte, eenvoudige visgerechten, Griekse salade met fetakaas, fondue van geitenkaas.

Algemeen

Muscadet wordt gemaakt van le melon de bourgogne. De druiven voor een Muscadet de Sèvre et Maine, de beste herkomstaanduiding, groeien in 23 gemeenten ten zuiden van Nantes. De bodem bestaat uit onder andere graniet, gneiss en amphibolite.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot