Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Veneto
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pinot grigio
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 47,75
Aantal:  

Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio ondergaan een moderne vinficatie met controle van de temperatuur. De Pinot Grigio groeit in wijngaarden in de vallei van de rivier de Adige in Trentino, een gebied ten noorden van Veneto. Vooral in het Italiaanse noorden en noordoosten worden uitstekende, frisse wijnen van de aromatische pinot grigio gemaakt.

Proefnotities

Le Collezioni Pinot Grigio is een frisgele Pinot Grigio die een fruitig en  levendige wijn is.  De wijn komt uit Valdadige in het noorden van Italië. Pasqua, de producent van deze wijn, maakt al sinds 1920 wijn in Veneto en omstreken. Inmiddels werkt de derde generatie Pasqua in het bedrijf dat niet meer alleen in het noorden maar ook in andere delen van Italië opereert.

Eten & Drinken

Heerlijk bij antipasti, borrelhapjes, tapas, sandwiches, salades, lichte gerechten met vis, pasta met garnalen of met kaas, milde vis- of groentecurry, licht belegen kaas.

Algemeen

Pasqua is opgericht in 1925 door 4 broers van de familie Pasqua in Verona. Vandaag de dag is het bedrijf in handen van de 2e generatie broers. Men procuceert mooie wijnen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Waarden als gezin, geschiedenis, traditie en respect voor het terroir van fundamenteel belang zijn voor het bedrijf.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot