Pieropan Soave Classico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Soave Classico DOC
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Garganega, Trebbiano di Soave
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 91,85
Aantal:  

Pieropan Soave Classico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Soave van Pieropan worden met de hand geplukt, in meerdere sessies om telkens de perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Zachte, pneumatische persen scheiden de sappen van de schillen. Na een kleine bezinkingperiode van 2 dagen worden de sappen overgeheveld naar RVS tanks met temperatuurcontrole. Bij 20°C gisten de sappen heel langzaam. De jonge wijn krijgt de tijd om zich te ontwikkelen en wordt pas in de lente gefilterd en gebotteld. Na nog 2 maanden rust op fles is de wijn klaar voor verkoop.

Proefnotities

Pieropan Soave Classico is helder, fonkelend strogeel met een groen zweempje. Delicate neus met nuances van amandelbloesem en echte marsepein. Rijke en complexe fruittonen, goed in evenwicht gehouden door het zeer verfrissende zuur dat tevens voor extra lengte in de afdronk zorgt.

Eten & Drinken

Typische voorjaarswijn, in het bijzonder extra lekker bij asperges, al dan niet in combinatie met zeevruchten, vis of schaaldieren (gamba’s, zeekreeft, rivierkreeftjes). Ook aanbevolen bij groente ‘antipasti’ en voorgerechten, pastagerechten in lichte (witte) sauzen, vis van zoet- en zoutwater, en groentesoepen.

Algemeen

Leonildo Pieropan wordt gezien als de Godfather van Soave. De speciale cuvée, La Rocca won twee jaar achtereen een prijs tijdens het Laurent Perrier wijn spijs concours.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot