Pinot d'Alsace Marcel Deiss
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Blanc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Pinot d'Alsace Marcel Deiss

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pinot d'Alsace van Marcel Deiss ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur. Deze wijn is afkomstig uit de wijngaarden van Bergheim. De bodem kent een grote diversiteit hetgeen zorgt voor een grote complexiteit van deze Pinot Blanc wijn. De wijn wordt traditioneel gemaakt met een gekoelde vergisting voor meer fruit expressie. Deze wijn laat de enorme mogelijkheden van Pinot Blanc op zijn terroir zien.

Proefnotities

Pinot d'Alsace Marcel Deiss heeft een goudgele kleur. In de geur kom je aroma’s van perzik, hazelnoot, vanille en citrusfruit tegen. De opwekkende smaak is verrassend fris, heel elegant en zacht. De wijn heeft een gekruide toon en een onvergelijkbare complexiteit in zijn soort. De smaak is mollig en rijk met een goede sappige structuur. Een absolute top Pinot Blanc!

Eten & Drinken

Perfecte combinatie bij tal van gerechten: heerlijk bij asperges, salades, diverse kazen en visgerechten.

Algemeen

Domaine Marcel Deiss behoort tot de top van de Alsace. Wijnmaker en eigenaar Jean Michel Deiss komt uit een wijnbouwersfamilie, die al generaties lang in Bergheim woont. Voor de biodynamisch werkende Jean Michel wordt de eigenheid van de wijn bepaald door de bodem. Het zijn dan ook niet de druivensoorten die de naam op het etiket vormen, maar zijn beroemde wijngaarden als Engelgarten, Grasberg, Schoenenbourg en Altenberg de Bergheim.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot