Portillo Chardonnay (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 53,70
Aantal:  

Portillo Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Chardonnay van Portillo worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren. De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ± 1200 meter hoogte.De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De druiven voor deze wijn worden 100% met de hand geplukt. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is een van de beste wijnstreken in het grote Mendoza gebied.

Proefnotities

Portillo Chardonnay heeft een honinggele kleur met een gouden glans. Geuren van tropisch fruit, maar ook wat peer, passievrucht en een spoortje kokos. De smaak heeft een enigszins tropische aanzet, maar ook een toon van peer en een klein 'zoetje'. Verfrissende finale dankzij citrus en wat zachte bitters. Fijne, elegante en doordrinkbare Chardonnay.

Eten & Drinken

Deze wijn is dol op gegrilde gamba's. Ook roerbakschotels met kip doen het er goed bij. Probeer 'm ook rustig bij een kalfsschnitzel.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, de zeer prestigieuze Bodega van de Nederlander Mijndert Pon. De gemiddeld 30 jaar oude stokken profiteren van het grote verschil in dag en nacht temperatuur. Dit komt de ontwikkeling en diversiteit van frisse fruitsmaken in de Portillo Chardonnay zeker ten goede en voorkomt zwaar en logge smaken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot