Raddeck Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Rheinhessen
Appelatie
Rheinhessen
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12
Inhoud:
0,75
€ 82,50
Aantal:  

Raddeck Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Raddeck Sauvignon Blanc ondergaan een moderne biologische vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Raddeck Sauvignon Blanc Trocken is een project van Anna, de vrouw van Stephan. Verliefd op de Sauvignon Blanc druif vooral met invloeden uit de Nieuwe Wereld. Na stage gelopen te hebben in Nieuw Zeeland was het haar doel om een typisch Duitse Sauvignon met een knipoog naar de nieuwe wereld te maken. Dus wel met veel aroma's en de typische indicatoren van een opstuivend boeket vol citrus, ananas en rijpe kruisbes je neus verwent. Maar ook de calcaire invloeden van hun terroir. Ook de smaak is deze wijn heel complex, vol ananas, kruisbes en een aangename minerale toets. Volgens ons is haar project volledig geslaagd; een Rheinhessen Sauvignon met invloeden van de Nieuw Zeeland.

Eten & Drinken

Heerlijk Sauvignon Blanc wijn als aperitief of bij visgerechten.

Algemeen

Het biologische wijnbedrijf Raddeck komt uit het dorpje Nierstein in de provincie Rheinhessen. Onder de bezielende leiding van moeder Birgit en zoon Stefan wordt er hard gewerkt om hun biologische rieslings, hun paradepaardjes, aan de Duitse top te krijgen. De prijzen die hen ten deel vallen zijn een bewijs van het feit dat ze op de goede weg zijn! Niet alleen hun riesling is interessant, ook hun spätburgunder, sylvaner en huxelrebe zijn fantastisch; spatzuiver, met mooie frisse zuren en aromatisch.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot