Reyneke Reserve White (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignin Blanc
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 130,00
Aantal:  

Reyneke Reserve White (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie van de druiven voor de Reserve White van Reyneke met controle van temperatuur gevolgd door houtrijping in Franse eiken houten vaten van 300 liter..

Proefnotities

Reyneke Reserve White heeft een veelgelaagde smaak, goed uitgebalanceerd met puur fruit en rijke minerale subtiele tonen van amandel, walnoot en een hint van kruiden. De Reserve White heeft een zeer verfijnd boeket met hints van appel, kalksteen en citrusvruchten.

Eten & Drinken

Deze witte wijn combineert heerlijk met zeevruchten, schaaldieren en rauwe vis, gamba’s van de grill en salades met frisse geitenkaas.

Algemeen

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot