Tenuta La Solatia Pinot Grigio (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
IGT Toscane
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pinot grigio
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 81,50
Aantal:  

Tenuta La Solatia Pinot Grigio (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Tenuta La Solatia Pinot Grigio ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De wijngaarden van La Solatia Estate zijn gesitueerd bij het middeleeuwse stadje Monteriggioni, Siena.

Proefnotities

Tenuta La Solatia Pinot Grigio is geproduceerd op het Estate La Solatia, gesitueerd bij de pittoreske, middeleeuwse stad van Monteriggioni, Sienna. Zijn fruitig geurende bouquet en mooie smaak, weerspiegelen de gunstige combinatie van de bodemgesteldheid rond Sienna en de druivensoort Pinot Grigio die oorspronkelijk verbouwd wordt in andere delen van Italië. Maak kennis met een delicate Pinot Grigio.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief maar ook zeer geschikt bij frisse salades en vis.

Algemeen

Ruffino was lang synoniem voor Chianti, maar is met haar tijd meegegaan en heeft de wijngaarden beplant met druiven van vele streken. Kwaliteit staat voorop: hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen, de laatste technieken, in combinatie met een respect voor traditie. Het levert bijzondere wijnen op, van de prima basis-Chianti tot de grootse Brunello di Montalcino. Zeer recent heeft Ruffino aan haar Estates het Estate Borgo Conventi toegevoegd, gelegen in de noordelijke Friuli-streek.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot