Salentein Barrel Selection Chardonnay (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 89,70
Aantal:  

Salentein Barrel Selection Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Salentein Barrel Selection Chardonnay worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt. De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.

Proefnotities

Deze goudgele Salentein Chardonnay is elegant en romig. Een wijn met heerlijke aroma's van vanille, tropisch fruit, honing en karamel.

Eten & Drinken

Combineert perfect met diverse vissoorten, bijvoorbeeld zeebaars, zwaardvis, tong of tonijn. Voor liefhebbers van vlees: ook heerlijk bij (gebraden) kip of kalfsvlees.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot