Salentein Primus Chardonnay (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
14
Inhoud:
0,75
€ 227,70
Aantal:  

Salentein Primus Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Salentein Primus Chardonnay zijn met de hand geplukt en worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Niet warmer dan 20°C. Tijdens de fermentatie wordt de wijn in smalle Franse eiken vaten overgeheveld. Verder 10 maanden rijping op deze vaten. De wijngaarden liggen in het hart van Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm wat resulteert in concentreerde fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De druiven komen uit de La Pampa en de El Portillo Estate.

Proefnotities

Salentein Primus Chardonnay is de enige witte wijn uit de Primus serie en wat een icoon! Mooie goudgele en olijfgroene tinten in het glas. Een elegante neus van rijp fruit en toetsen van Frans eikenhout. Uitstekende volle structuur en een charmante afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk om nu te drinken en zal zelfs winnen aan complexiteit als je de fles 5-7 jaar laat ouderen. Een wijn passend bij culinaire hoogstandjes, als fazant met zuurkool stamppotje of tarbot in beurre blanc.

Algemeen

Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit de druiven met de hoogste kwaliteit, zodat er elk vintage-jaar één Primus wijn ontstaat. De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot