Stark Conde Sauvignon Blanc Postcard Series (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Elgin
Appelatie
WO Elgin
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 71,50
Aantal:  

Stark Conde Sauvignon Blanc Postcard Series (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Ongeveer 20% van deze Sauvignon Blanc wijn is met eigen wilde gisten in gebruikte Franse eiken vaten vergist; daarna rust het nog 7 maanden op het eigen bezinksel met regelmatige ‘bâtonnage’ (omroeren). Er vindt geen malolactische gisting plaats, waardoor de wijn extra fris blijft. De rest van de wijn wordt in roestvrijstalen tanks vergist en verblijft eveneens op eigen bezinksel tot de botteling.

Proefnotities

Starkn Conde Sauvignon Blanc is een natuurlijk frisse, levendige en fruitige wijn, met aroma’s van rode grapefruit, hooi en brandnetels. In de mond, verfrissend, intens en zeer aromatisch met voornamelijk tropisch fruit en een hint van mineraliteit in de prachtige bijna droge finale.

Serveren: 10-12°C.

Bewaren: in zijn jeugdige fruit het lekkerst, binnen 2-3 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Heerlijke witte wijn die goed past bij vis, gamba's en schelpdieren!

Algemeen

Stark-Condé Wines is een familiebedrijf dat ambachtelijke kwalitatief hoogwaardige wijnen produceert in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. De in de Verenigde Staten (Missouri) geboren en getogen José Condé verdiende zijn sporen in de kunst en design wereld gedurende 15 jaar. In 1997 vertrok hij met zijn vrouw en twee dochters naar Zuid-Afrika, waar hij samen met zijn schoonvader Hans Schroder (eigenaar van Neil Elis Wines) het wijnbedrijf Stark-Condé in 1998 oprichtte. De naam van het bedrijf is een samenvoeging van de familienamen van mede-eigenaar en wijnmaker José Condé en die van zijn vrouw. Pepin Condé is een handelsmerk van Stark-Condé. De naam is afgeleid van de lokale troetelnaam van de wijnmaker in zijn jeugd: (José) Pepin Condé.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot