Steenberg Rattlesnake Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 89,50
Aantal:  

Steenberg Rattlesnake Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Rattlesnake bestaat uit 100% Sauvignon Blanc. Druiven uit zorgvuldig geselecteerde wijngaarden worden gebruikt voor deze wijn. De wijn werd gefermenteerd en gerijpt in groot formaat Franse eiken vaten (42%), roestvrij staal (51%) en een betonnen eivormige tank (7%). Een deel van het sap werd geïnoculeerd met een selectie van commerciële giststammen terwijl de rest van het sap spontaan fermenteerde vanwege de gistpopulatie die van nature voorkomt in onze wijngaarden en kelder. De wijn bracht in totaal 8 maanden door in Frans eiken (500 en 600 liter vaten), roestvrij staal en beton (fermentatie en élévage) voordat de eerste botteling plaatsvond in september.

Proefnotities

Steenberg Rattlesnake Sauvignon Blanc is de tweede, de Steenberg signature wijn. Er is ook nog de topper of icoonwijn de Steenberg Collection voor de speciale gelegenheden. Bleekgeel van kleur met expliciete aroma's van kruisbessen, citrus- en steenfruit, wat groene pepers en asperges. In je mond rijp tropisch- , citrus- en exotisch fruit, van grapefruit naar kruisbes met een licht minerale ondertoon. Kruidig met een sappige frisheid, wat vettigheid ook dat zorgt voor een mooi mondgevoel. Mooi in balans, lange nagalm waarin de kruisbessen het voor het zeggen hebben. Een complete wijn met bite, best wel wat complexiteit en een lange afdronk.

Eten & Drinken

Deze wijn past perfect bij salades en geitenkaas.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot