Steenberg Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 83,50
Aantal:  

Steenberg Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Afkomstig van de eigen wijngaarden, een strenge fruitselectie wordt toegepast alleen het optimaal rijpste en gaafste fruit wordt gebruikt, verschil moet er zijn niet waar. De Sauvignon Blanc druiven komen van verschillende wijngaarden. De druiven waren geperst en ontsteeld zonder langdurig huidcontact. Het schone sap werd daarna overgebracht, na een nacht bezinken, in roestvrijstalen tanks.

Proefnotities

Steenberg Sauvignon Blanc heeft aroma's van vijgenblad, lindebloesem, brandnetel en witte grapefruit, terwijl de kernmineraliteit van het Steenberg terroir behouden blijft. Deze koele klimaat Sauvignon Blanc heeft een opvallende en heldere zuurgraad die het levendig en fris houdt in de mond en prachtig combineert met eten.

Eten & Drinken

Deze wijn past perfect bij salades en geitenkaas.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot