Steenberg The Black Swan Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 142,50
Aantal:  

Steenberg The Black Swan Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiventrossen worden in optimale conditie geoogst, tros voor tros geselecteerd, voor 100% ontsteeld en gekneusd. De druiven ondergaan een koude inweking van 18 uur bij een temperatuur van 10°C. Daarna volgt de persing van de druiven en krijgt het sap 2 dagen rust, zodat de grotere bestanddelen kunnen bezinken. Van het schone sap ondergaat 10% de alcoholische gisting op Franse eikenhouten 600-litervaten en de overige 90% vergist bij lage temperatuur op schone roestvrijstalen tanks, met aansluitend een rijpingsperiode op de ‘lie’. 8 maanden later volgt de assemblage en botteling.

Proefnotities

Steenberg The Black Swan Sauvignon Blanc is helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma's van grapefruit, ingetogen tonen van tropisch fruit en verse kruiden zoals dragon. In het smaakpalet gekonfijte citroen, kruisbessen en vuursteen, die gepaard gaan met een aanhoudende afdronk met verfijnde zuren.

Eten & Drinken

Deze wijn past perfect bij fruits de mer, rivierkreeftjes, salade met groene asperges en forel, kabeljauw met citroensaus en jonge geitenkaasjes.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot