Tavo Pinot Grigio ( 6 flessen)
Land
Italie
Streken
Abruzzo
Appelatie
DOC Pinot Grigio delle Venezie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Grigio
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 47,50
Aantal:  

Tavo Pinot Grigio ( 6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De beroemde druiven variëteit Pinot Grigio is al sinds de Middeleeuwen in de regio bekend en is afgeleid van de Pinot Noir druif. In samenwerking met onze wijnmaker houden we toezicht op een prachtig gebied in de Noordoost-regio van Veneto, waar deze populairste witte wijn van Italië te vinden is. De naam komt van een van de belangrijkste rivieren in dit gebied, ontsprongen op bijna 2.000 meter aan de voet van de Gran Sasso. Na fermentatie in temperatuurgecontroleerd roestvrij staal rust de wijn 2 maanden voor het bottelen.

Proefnotities

Tavo Pinot Grigio bezit een soepele zijdeachtige textuur, is uiterst elegant met delicate tonen van meloen, oranjebloesem en mango.

Eten & Drinken

Traditioneel wordt het als aperitief gedronken maar deze witte wijn gaat ook goed samen met prosciutto crudo, verse kazen of risotto van asperges.

Algemeen

ILauri

"We ontmoetten elkaar voor het eerst in 2004 met een gedeelde passie voor wijn en de buitengewone schoonheid Abruzzo. Antonella en ondergetekende  zijn beide sterk verbonden met Italië en kochten een stuk land in Loreto Aprutino. In 2007 hebben we ons eerste wijn geoogst.

We hebben ons landgoed, Ilauri, genoemd voor de inwoners van ons dorp.

Rodrigo Redmont

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot