Tenutae Lageder Gaun Porer Pinot Grigio (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Grigio
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 136,50
Aantal:  

Tenutae Lageder Gaun Porer Pinot Grigio (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Ongeveer 80% van de wijn wordt vergist en op zijn eigen fijn bezinksel gehouden in RVS tanks. Daarna wordt de jonge wijn 6 maanden op grote vaten van Slavonisch hout opgevoed. De resterende 20% wordt vergist en opgevoed in barriques van Frans eikenhout. De druiven voor deze Gaun Porer Pinot Grigio zijn biodynamisch verbouwd. De afbeelding op het etiket geeft de 4 elementen door: aarde, water, lucht en vuur, in de holistische visie van de biodynamische wijnbouw respectievelijk gerelateerd aan wortels, blad, bloesem en fruit van de wijnrank. Volgens de volgelingen van de biodynamische wijnbouwmethodes, bezitten de wijnen van biodynamische druiven meer harmonie en evenwicht, meer complexiteit, meer individualiteit en karakter dan wijnen van conventioneel verbouwde druiven. Oordeelt u zelf! De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de Gaun wijngaard, onderdeel van het Löwengang domein in Magrè. Gaun ligt op 230-250 meter boven de zeespiegel, op een droge bodem van kiezelhoudend zand. Het lokale warme meso klimaat biedt grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat zeer gunstig is voor de aromatische kracht van de wijn. De leeftijd van de wijnranken varieert van 10 tot 30 jaar. Opbrengst: 50 hl/ha.

Proefnotities

Tenutae Lageder Gaun Porer Pinot Grigio heeft een fonkelend strogele kleur. Krachtig aromatische neus, rijk, met lichte rooktonen, rijp fruit en kruidig hout. Zuiver, typisch pinot grigio, full body, romig, zacht en delicaat van smaak met een frisse finale. Bijzonder lange en zwoele, kruidige finale.

Serveren: 12-14°C. Bewaren: 4-6 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Voorgerechten, patés en terrines, koud vlees, zeevis, schelp-/schaaldieren, wit vlees en gevogelte.

Algemeen

De onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Alois Lageder werd uitgekozen tot Italië’s wijnmaker van het jaar. Zijn wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids. Schitterende wijnen worden hier gemaakt. De export staat onder leiding van Urs Vetter. Onder leiding van Lageder wordt onder de naam 'Riff' een uitstekende en betaalbare wijn op de markt gebracht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot