Urmeneta Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sauvignon blanc
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 45,00
Aantal:  

Urmeneta Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Urmeneta Sauvignon Blanc ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De druiven voor deze sappige Urmeneta Sauvignon Blanc komen uit verschillende zones in de Central Valley, het gebied ten zuiden van Santiago.

Proefnotities

Urmeneta Sauvignon Blanc is een typisch Chileense Sauvignon. Hij is mild droog, makkelijk en zit vol exotische aroma's van onder andere passievrucht. De afdronk is grapefruit fris en zacht.

Eten & Drinken

Zo'n mild droge witte wijn past bij veel voor-, vis- en kipgerechten. Aanraders zijn ceasar salad, avocado met garnalen, gebakken gamba's met pittige salsa, gegratineerde nacho's, gebakken vis, milde vis- of groente curry, vegetarische roti, kipfilet, geitenkaas.

Algemeen

Vina San Pedro, kortweg: VSP, staat op de derde plaats van grootste wijnproducenten in Chili. Het huis werd in 1865 opgericht, heeft 2500 hectare eigen wijngaard waarvan de helft in de Curicó Valley. De overige 1250 hectare liggen over de verschillende klimaatzones verspreid. De wijnmakers beschikken dus over druiven met uiteenlopende eigenschappen en kunnen daarmee hun ideale en standaard blends samenstellen. Dit laatste is belangrijk voor een merkwijn als Urmeneta omdat de klant daarvan een gegarandeerde kwaliteit en smaak verwacht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot