Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay (doos 6)
Land
Australie
Streken
South Australia
Appelatie
McLaren Vale
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 66,00
Aantal:  

Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Uitgekiende regionale blend met subregionale karakteristieken. De vinificatie in RVS tanks is gericht op het behouden van fruit en frisheid. Voor meer aromatische complexiteit is een scheutje viognier aan de blend toegevoegd.

Proefnotities

Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay heeft een helder licht strogele kleur met een groen zweempje. Fruitige neus met verse vijgen, honingmeloen en nectarines. Op de achtergrond een subtiele romigheid en mineraliteit verkregen door de natuurlijke gisting en het regelmatig roeren van de ‘lees’ (fijn bezinksel) tijdens de opvoeding in RVS tanks. Mondvullend met frisse meloen en citrusvruchten aroma’s, goed in evenwicht gehouden door de romige structuur en de verfrissende zuurgraad.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Eten & Drinken

Gastronomisch breed inzetbaar door zijn evenwicht tussen fris, romig en fruit. Favoriete ‘down-under’ combinatie: rolletjes van rijstvellen gevuld met kip en groene mango.

Algemeen

De Wirra Wirra Cellars werden aan het einde van de 19e eeuw opgericht door de in 1864 geboren Robert (Bob) Strangways Wigley, een markant figuur en beroemde cricket speler uit McLaren Vale’s. De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot