Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay
Land
Australie
Streken
South Australia
Appelatie
South Australia
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 11,50
Aantal:  

Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De wijnen worden modern gemaakt met het grootste respect voor de natuur. Ze verliezen nooit de traditionele sterktes uit het oog.

Proefnotities

Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay is een volle, fruitige witte wijn met een gelige kleur. De wijn is fris en sappig met een mooie mineraliteit en een aangename, lichte vettigheid. In de neus aroma's van grapefruit en ananas. Goede balans en een plezierige afdronk.

Het paard op het etiket staat voor het verleden van Yalumba, toen paarden nog een centrale rol speelden en naast het transportmiddel ook de trekkers waren op het land. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt. In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de wereld de Climate Protection Award in ontvangst nemen.

Eten & Drinken

Erg smakelijk bij gestoofde vis, wit vlees, of gevogelte en salades.

Algemeen

The Y-Series zijn een aantal wijnen die gemaakt zijn om de persoonlijke en kleurvolle 150-jarige geschiedenis van de Hill Smith familie van Yalumba weer te geven. Deze familie is de oudste familie met wijneigendom uit Australië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot